Lukt fra Klemetsrudanlegget

Et strømbrudd i Oslo-regionen på lørdag førte til plutselig driftsavbrudd og ukontrollert nedfyring av alle tre ovnslinjer. Strømbruddet slo ut enkelte av anleggskomponentene, og det har derfor tatt noe tid å få ovnene i gang igjen. To av linjene er nå under oppfyring, men på grunn av den ukontrollerte nedfyringen ligger det noe vått avfall i ovnen under oppfyring, noe som dessverre har ført til perioder med luktplager (røyklukt/brent lukt) for noen av våre naboer.

Driften har satt i verk de tiltak de kan for å bøte på dette, men med slike uforutsette hendelser som slår ut anlegget er det dessverre ikke til å unngå at oppfyringen kan medføre noe lukt i en kort periode. Heldigvis oppstår situasjoner som dette sjelden, og lukten er ikke farlig selv om den kan være plagsom. En av våre folk var på befaring nylig (kl. 18), og da hadde lukten heldigvis forsvunnet.

Beklager ulempene for dere – vi håper det blir lenge til slik episode inntreffer igjen, men det er dessverre slik at innimellom skjer uforutsette hendelser på et industrianlegg. 

Fortum Oslo Varme, Klemetsrudanlegget AS

footer_contact_location

Klemetsrudveien 1
1278 Oslo

footer_contact_postal

Postboks 13
Mortensrud, 1215 Oslo

footer_contact_phone

+47 815 000 53

email

postmottak@kea.fortum.no

Org.nr.: 915 575 625